start

privatno

kontakt

 

OBJAVLJIVANJE

Objaviti znači predstaviti svoju Homepage u široj javnosti putem media koje bismo mogli podijeliti na 'Online mediji' i 'Klasični mediji'.

Online mediji

Objavljivanje Homepage Online je prijavljivanje na tražilice. Svaka tražilica posjeduje jedan Software-program, tzv. ROBOT koji slijedi sve linkove koji se nalaze na prijavljenoj adresi. Sve tekstove stranica koje Robot nađe pohranjuje u veliku banku podataka koja se nalazi na tražilici. Od tada se stranice mogu putem unosa određenog pojma pronaći na tražilici npr. www.google.com

Kako bi unosom određenog pojma posjetitelj mogao pronaći web stranicu potrebno je u 'glavu' HTML-teksta unijeti META-Tags. META-Tags su navodi u kojima se definiraju pojmovi i tekstovi radi lakšeg pronalaženja na tražilici. Primjer:

Jedna od mogućnosti upoznavanja javnosti s 'novom' Homepage je i postavljanja 'zastavica' na posjećenije informativne web-portale ili stranice sa sličnim sadržajem koje nudi dotična Homepage.

Klasični mediji

U klasične medije ubrajamo vrstu objavljivanja koja nije Online. Jedna od mogućnosti je objava web adrese u časopisima koji pišu o istim ili sličnim temama. Web adresa se može staviti i na vizit-karte, reklamne torbe, popratnu dokumentaciju tvrtke, letke, fax kao i sva ostala mjesta na kojima se nalazi reklama tvrtke.